Qui sommes-nous? Nos priorités Actualités agenda contact
Toutes les actualités

Ontspanning en ontmoetingsplaatsen voor iedereen in Etterbeek!

8 avril 2024

Onze mooie gemeente biedt kinderen 13 speelplekken verspreid over de hele gemeente (zie kaart).


Behalve dat peuters er kunnen glijden, klimmen en schommelen, zijn deze eindeloze speel- en ontdekkingsruimtes ook geweldige plekken voor (groot)ouders om elkaar te ontmoeten en bij te praten.



Het is ook dit verlangen naar gezelligheid dat onze Ecolo-Groen groep drijft om meer plekken aan te bieden om te ontspannen en samen te komen. Hoewel jonge kinderen niet worden overgeslagen, want de meeste van de 13 speelplekken zijn bedoeld voor kinderen van 3-12 jaar, zou het raadzaam zijn om ervoor te zorgen dat tieners (meisjes en jongens), (jong)volwassenen en ouderen elkaar daar ook kunnen ontmoeten.



Een aantal tieners wil bijvoorbeeld dat het skatepark in de Père de Dekenstraat wordt opgeknapt of dat er sporttoestellen (optrekstangen of fietsen bijvoorbeeld) worden geplaatst. En sommige ouderen zouden zeker blij zijn met een paar minuten dagelijkse beweging als er naast een paar bankjes fietsen zouden staan.



Ecolo-Groen is voorstander van en steunt deze voorstellen, die een frisse wind laten waaien, voor uitwisseling zorgen en goed zijn voor de gezondheid. Dit zijn slechts enkele voorstellen.


Misschien heb je andere wensen of ideeën?


Laat het ons weten.


Vertaald met DeepL.com (gratis versie)

*